BIER BLOG!

Wij delen graag onze passie voor speciaal bier. Niet alleen over bier en het proeven hiervan, maar alles wat met speciaal bier te maken heeft. Laat je daarom verrassen en lees hieronder onze blogs.

Goulash met Bulderbast Tripel

Verheet in een grote pan de boter en schroei hierin het vlees snel rondom dicht. Tegelijkertijd voeg je hier zout, peper en een halve tl paprikapoeder aan toe. Als het vlees bruin is de gehakte uiensnippers, de gehakte wortel, geperste knoflook, stukjes paprika, mosterd en tomatenpuree toevoegen en zet het vuur laag. Leg hierin het laurierblad en voeg de overige paprikapoeder en chillipoeder toe.

Lees meer »

Lokaal bier

Zoals velen van jullie wel gemerkt hebben komen er elke week, zo niet elke dag wel nieuwe bieren op de markt. Zodra je Instagram opent schieten alle bierbrouwers de meest mooie bieren op je af. Van Barrel aged IPA tot Tripel infused. Je kunt het zo gek niet meer bedenken of het bestaat. Elke dag komt er wel iets voorbij waarbij het water je in de mond loopt. Je stapt snel op je fiets en haast je naar de lokale slijterij om te checken of jouw special daar nog staat. Helaas net uitverkocht… 

Lees meer »

Kaasfondue met de Bulderbast BA Porter

Wat is er gezelliger dan een heerlijke kaasfondue. In combinatie met bier wordt deze kaasfondue nog gezelliger en lekkerder. Hieronder vind je het recept van onze kaasfondue in combinatie met de Bulderbast BA Porter.

Lees meer »

Bulderbast Tripel met Vega burger

Onlangs bereidde Paul van Paul's passie een heerlijke Vega burger in combinatie met onze Bulderbast Tripel. Ben of ken jij een echte hobby kok? Dan is deze combinatie zeker het maken waard. 

Lees meer »

Spijzen

Naast het proeven van speciaal bier is het ook leuk om jouw visite lekkere bijpassende hapjes aan te bieden. Maar wist jij dat spijzen jouw speciaal bier ook beter kunnen laten smaken.

Lees meer »

De volgorde

Voor een goede smaakbeleving is de volgorde van proeverij belangrijk. In de regel is het verstandig om het alcoholpercentage te bekijken. Drink van laag naar hoog.

Lees meer »

Geur en smaak

Wanneer alle vorige stappen goed gevolgd zijn, kun je starten met proeven. Ruik aan het bier en laat alle aroma’s even tot je komen. Vaak door meerdere keren te ruiken ontdek je weer nieuwe aroma’s.

Lees meer »

De juiste temperatuur

Nu je een schone start hebt is temperatuur ook van belang. Die zorgt namelijk voor de juiste smaakontwikkeling. Maar hoe weet je nu wat de juiste temperatuur is van jouw bier? Ondergistend bier zoals bijvoorbeeld pilsener wordt vaak tussen 3 en 6 graden Celsius gedronken. Bovengistend bier drink je vanaf 6 graden Celsius tot kamertemperatuur. Uiteraard is dit afhankelijk van het type bier dat je schenkt. Vaak kun je op het internet vinden wat de beste drinktemperatuur is voor jouw bier.

Lees meer »

Een schone start

Naast een schoon glas, moeten je zintuigen/smaakpapillen optimaal kunnen werken. Geur en smaak zijn erg belangrijk bij het proeven van speciaal bier.  Zoet, zuur, zout en bitter. Je proeft het allemaal met je tong.

Lees meer »

Het glas

De vorm van het glas is erg belangrijk bij het proeven van bier. Tijdens het proeven is zuurstof van essentieel belang. Hierdoor komen de aroma’s uit het bier beter vrij. In de meeste situaties is een tulpvormig glas dus aan te raden. Alle geuren en smaken concentreren zich boven in dit type glas, waardoor deze optimaal tot zijn recht komen.

Lees meer »

Bier proeven

Het proeven van bieren is de laatste jaren erg populair geworden. Maar ben jij eigenlijk wel bewust van hetgeen dat je proeft? Bier proeven is namelijk iets anders dan bier drinken. Met proeven ga je op onderzoek uit, je neemt de smaak van het bier tot je en drinken doen we vaak uit gewoonte of om je dorst te lessen.

Lees meer »

VOLG JE ONS AL OP SOCIAL MEDIA?