Lokaal bier

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 16:00

Zoals velen van jullie wel gemerkt hebben komen er elke week, zo niet elke dag wel nieuwe bieren op de markt. Zodra je Instagram opent schieten alle bierbrouwers de meest mooie bieren op je af. Van Barrel aged IPA tot Tripel infused. Je kunt het zo gek niet meer bedenken of het bestaat. Elke dag komt er wel iets voorbij waarbij het water je in de mond loopt. Je stapt snel op je fiets en haast je naar de lokale slijterij om te checken of jouw special daar nog staat. Helaas net uitverkocht… 

 

Waarom willen wij dit allemaal? Moet dat heerlijke biertje persé uit Oezbekistan komen? Rijden we dan niet zoveel lekkers voorbij? Het antwoord is heel simpel, JA. In elk stadje of dorpje zijn vandaag de dag wel mooie lokale bieren verkrijgbaar. De kleine brouwerijen zijn echt zo slecht nog niet. Laat je eens verassen door al het moois wat verkrijgbaar is in jouw eigen regio. Ik ben ervan overtuigd dat er zoveel meer verkrijgbaar is dan waar jij weet van hebt. 

 

Waarom kies je nu juist voor een microbrouwerij uit jouw regio? Microbrouwers zijn erbij gebaat om te verkopen in eigen dorp of stad. Niet alleen voor hun naamsbekendheid, maar ook voor hun inkomsten. Wat is er nu mooier dan dat jouw eigen dorp of stad een eigen biertje heeft. Door te investeren in jouw lokale ondernemers behoud je dat mooie biertje. Dat niet alleen, ook kan de brouwerij weer investeren in mooie nieuwe bieren. Eigenlijk dus een win win situatie. Jij zorgt er namelijk voor dat de lokale brouwerij zich kan blijven ontwikkelen!

 

Denk ook eens aan de lokale ondernemer. Er komt zoveel moois uit eigen regio!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.