Côte de boeuf met Bulderbast BA Barley Wine

Gepubliceerd op 28 december 2021 om 17:30

Côte de boeuf met Bulderbast BA Barley Wine

Wat is Côte de boeuf?

Wat is er nu lekkerder dan een goed stuk vlees bij een heerlijke fles bier. Bij dit recept concentreren we ons vooral op rood vlees in combinatie met onze nieuwe BA Barley Wine. In dit geval de Côte de boeuf. Maar wat is Côte de boeuf eigenlijk?

Côte de boeuf is een zacht en smaakvol stuk vlees dat wordt weggesneden bij de ribben van de koe. Normaliter blijft het bot aan een ribstuk zitten, zoals bijvoorbeeld bij Tomahawk steak. Bij Côte de boeuf is dit echter niet het geval. De malsheid van dit heerlijke stuk vlees komt doordat dit stuk vlees uit het rugdeel komt. Doordat er in de rug minder spieren aanwezig zijn, is dit vlees fijn van structuur en zeer mals.

De bereiding:

Zorg ervoor dat de Côte de boeuf mooi op kamertemperatuur kan komen. Haal hem dus voor bereiding een tijdje uit de koeling.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Dep met een keukenrol het vlees droog en bestrooi beide kanten met zout en peper.

Doe flink wat boter in de pan en voeg vervolgens nog wat druivenolie toe. Zet de pan nu op hoog vuur en schroei het vlees aan beide kant in ongeveer 5 minuten dicht.

Haal de Côte de boeuf uit de pan en leg hem vervolgens in een voorverwarmde ovenschaal. Gaar hem vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven op 160 graden. Met een vleesthermometer kun je kijken of het vlees goed is. Rond 55 graden kerntemperatuur zit je goed.

Vervolgens laat je het vlees nog een paar minuten in aluminiumfolie rusten.

Bon apetit!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.