De juiste temperatuur

Gepubliceerd op 4 maart 2021 om 17:30

Nu je een schone start hebt is temperatuur ook van belang. Die zorgt namelijk voor de juiste smaakontwikkeling. Maar hoe weet je nu wat de juiste temperatuur is van jouw bier? Ondergistend bier zoals bijvoorbeeld pilsener wordt vaak tussen 3 en 6 graden Celsius gedronken. Bovengistend bier drink je vanaf 6 graden Celsius tot kamertemperatuur. Uiteraard is dit afhankelijk van het type bier dat je schenkt. Vaak kun je op het internet vinden wat de beste drinktemperatuur is voor jouw bier.

 

Omdat temperatuur veel invloed heeft op de smaakontwikkeling van bier wordt er met enige regelmaat gebruik gemaakt van een klimaatkast. Helaas heeft niet iedereen de luxe van een grote klimaatkast in hun keuken. Dit probleem is ook op andere manieren op te lossen.  

 

Een tripel drink je doorgaans tegen 8 graden Celsius. Haal deze dus kort voor openen uit je koeling en laat ‘m even rustig op temperatuur komen.

 

Een Porter drink je doorgaans bij 10 graden Celsius of hoger, hierbij kan keldertemperatuur dus al voor voldoende koeling zorgen. Elk bier heeft dus zijn eigen drinktemperatuur welke essentieel is voor een ultieme smaakbeleving.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.