Goulash met Bulderbast Tripel

Gepubliceerd op 29 januari 2022 om 13:00
  • 500 gram runderriblap in blokjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 winterpeen
  • Boter
  • 1 el creme fraiche
  • 1 tl mosterd
  • 1 laurierblad
  • 2 paprika’s
  • 1 pot Runderfond
  • Snuf peper en zout’
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chillipoeder
  • 1 fles Bulderbast Tripel

Verheet in een grote pan de boter en schroei hierin het vlees snel rondom dicht. Tegelijkertijd voeg je hier zout, peper en een halve tl paprikapoeder aan toe. Als het vlees bruin is de gehakte uiensnippers, de gehakte wortel, geperste knoflook, stukjes paprika, mosterd en tomatenpuree toevoegen en zet het vuur laag. Leg hierin het laurierblad en voeg de overige paprikapoeder en chillipoeder toe.

Vervolgens voeg je langs de rand van de pan de Tripel toe. Laat even op temperatuur komen maar laat het nog niet koken. Voeg voor het koken van het bier de runderfond toe en met deksel op de pan 3 uur laten pruttelen. Haal vervolgens de deksel van de pan en laat de saus indikken. Dikt hij niet in (dit kan even duren) kun je eventueel nog maizena toevoegen. Als laatste voeg je de el creme fraiche toe. Bon Apetit!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.