- 1 citroen
- 100 gr bloem
- 75 gr oude kaas, fijn geraspt
- 1 eidooier
- ½ fles Bulderbast Tripel
- Groene asperges
- Olie om te bakken
- Zout
Rasp de schil van de citroen. Meng dit met de bloem, geraspte kaas en eidooier.
Giet al kloppend met een garde het bier erbij. Voeg zout en peper toe en klop nog kort door tot een egaal beslag.
Snijd ongeveer 5 cm van de onderkant van de asperges weg. Vervolgens snijd je de rest van de asperges in drieën.
Snijd de citroen in partjes.
Doe olie in de pan en laat heet worden.
Test of de olie heet genoeg is (180 graden) door de onderkant van een houten lepel in de olie te steken. Ontstaan er belletjes, dan is de temperatuur goed.
Haal de aspergestukjes door het beslag en leg ze meteen in de olie. Bak aan beide zijden goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi ze met zout en serveer met de citroenpartjes.
Reactie plaatsen
Reacties