Bulderbast bier soep

Gepubliceerd op 1 april 2021 om 18:00

Een heerlijke soep met de Bulderbast Tripel. Dat breekt zo lekker de week! 

 

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 250 g champignons
  • 2 stengels prei
  • 1 stengel selderij
  • 100 g gerookte ham
  • 1 flesje Bulderbast Tripel
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • boter
  • peper en zout

 

Recept

Snijd de champignons, sjalot, prei en de selderij in ringen of plakjes.

 

Bak de sjalot in wat boter glazig. Voeg de champignons, prei en selderij toe en bak 2 minuten. Bewaar een beetje prei en champignon voor de garnering.

 

Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat de soep op een zacht vuur 15 minuten sudderen. Giet de Bulderbast Tripels langs de kant in de pan en laat nog 10 minuten zachtjes verder koken.

 

Mix de soep glad. Roer er de room door en laat nog even doorwarmen, niet koken.

 

Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Snijd  de ham fijn.

 

Schenk de soep in kommen en werk af met de fijngesneden ham en een beetje prei en champignon.

 

Serveer de soep met brood.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.