Bulderbast Tripel met Vega burger

Gepubliceerd op 26 maart 2021 om 15:42

Onlangs bereidde Paul van Paul's passie een heerlijke Vega burger in combinatie met onze Bulderbast Tripel. Ben of ken jij een echte hobby kok? Dan is deze combinatie zeker het maken waard. 

 

Hieronder het recept, mede mogelijk gemaakt door:

Recept Vega Burger

Olijvenbrood

  • 100 g zwarte olijven
  • 350 g bloem
  • 0.5 tl zout
  • 250 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 7 g droge gist

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de olijven in ringen. Kneed een deeg van de bloem, zout, water, olie en gist en meng de olijven erdoor. Laat in een kom, afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek, rijzen tot het volume verdubbeld is.

 

Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in 4 porties. Maak er mooie bolletjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat ze nog 10 minuten, afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek, rijzen.

 

Bak de broodjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Doperwtenburger

  • 300 gram diepvries tuinerwten
  • Handvol bladpeterselie
  • Handvol munt
  • 40 gram havermout
  • 1 ei

 

Doe de erwten in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat ze goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Hak de kruiden grof. Doe de erwten in de keukenmachine. Voeg de gehakte kruiden , havermout, ½-1 tl zout en ei toe. Meng alles tot een stevige massa.

Maak van het erwtenmengsel voor iedereen een burger. Laat de burgers in 30 minuten stevig worden.

Bestrijk de burgers met olijfolie en leg ze op de barbecue. Rooster ze in 6-8 minuten gaar en mooi bruin. Keer ze na 3-4 minuten voorzichtig.

 

Tomatensalsa

  • 2 Tomaten
  • 1 Rode paprika
  • 1 Ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 Citroen
  • 1 handje peterselie - vers
  • Zout en peper - naar smaak
  • 2 el Olijfolie - extra vergine

 

Snijd de tomaten in kleine stukjes en laat ze uitlekken in een zeef

Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snijd de paprika in kleine stukjes en doe deze in een schaal

Snipper de ui, de knoflook en de peterselie en voeg ze toe

Knijp het sap van de halve citroen uit boven de schaal

Voeg de olijfolie en de uitgelekte stukjes tomaat toe

Schep alles goed door elkaar

Breng op smaak met zout en peper

 

Yoghurtsaus

  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl Bulgaarse of Griekse yoghurt

snufje peper

 

Schil de komkommer en snijd deze doormidden. Verwijder de zaadjes en rasp de komkommer grof.

Doe de geraspte komkommer in een vergiet en strooi het zout eroverheen. Laat dit 10 minuten intrekken.

Doe de yoghurt in een schaaltje en pers het teentje knoflook hierin uit. Voeg wat peper naar smaak toe.

Tot slot meng je de komkommer door de yoghurt.

 

Snijd het broodje open en beleg deze eerst met veldsla. Bovenop de veldsla komt een beetje van de tomatensalsa. Leg hier bovenop de Vega burger. Werk af met een goede klodder yoghurtsaus. Bon apetit!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.