- 1 kg rundvlees in blokjes
- 1 kg uien, gesnipperd
- 2 el suiker
- 2 laurierbladeren
- 2 kruidnagels
- 4 el olijfolie
- 2 el (balsamico) azijn
- 1 el sambal
- ½ fles Bulderbast BA Porter
- 1 bouillonblok
- 1 plak ontbijtkoek
- Peper en zout
Doe de olie in een hete pan en bak het rundvlees goudbruin. Voeg vervolgens de uien toe en bak deze glazig.
Voeg vervolgens alle ingrediënten toe behalve het bier en de ontbijtkoek.
Giet het bier langs de rand van de pan bij het vlees. Dek de pan af en laat 3 uur stoven op laag vuur. Houd het vochtgehalte goed in de gaten. Voeg indien nodig bier of water toe.
Leg het laatste half uur de ontbijtkoek op de hachee en laat indikken. Eventueel kun je de hachee nog binden met maïzena.
Heerlijk bij aardappelpuree en rode kool.
Reactie plaatsen
Reacties