Kaasfondue met de Bulderbast BA Porter

Gepubliceerd op 13 april 2021 om 17:00

Wat is er gezelliger dan een heerlijke kaasfondue. In combinatie met bier wordt deze kaasfondue nog gezelliger en lekkerder. Hieronder vind je het recept van onze kaasfondue in combinatie met de Bulderbast BA Porter.

 

  • 2 teentjesknoflook
  • eetlepel olijfolie
  • 300 ml Bulderbast BA Porter
  • 250 gram Gruyère 
  • 300 gram oude kaas 
  • eetlepel maïzena
  • 10 ml water
  • Peper en zout naar smaak

 

 

Rasp de Gruyère en de oude kaas fijn. Meng vervolgens beide kazen door elkaar.

 

Schenk het bier in een pan en breng rustig aan de kook. Zet hem vervolgens op de laagste stand en voeg langzaam kleine porties kaas toe.

 

Pers 2 tenen knoflook en voeg toe aan het bier/kaas mengsel.

 

Roer de maïzena door het water, zorg ervoor dat er een glad mengsel ontstaat.

 

Voeg het maïzena mengsel toe aan de kaasfondue. Laat nog 2 a 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

 

Serveer met stokbrood, rauwkost, krieltjes, etc.

 

Veel plezier met het maken van dit recept en eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.