OVER ONS

De geschiedenis van Bulderbast

Al jaren heb ik een  grote passie voor speciaal bieren en alles eromheen.  Wat begon met het houden van speciaal bier avonden onder vrienden is uiteindelijk uitgegroeid tot wat Bulderbast nu is. 

 

De start

Als je van speciaalbieren houdt, is de stap naar het houden van speciaal bier avonden al snel gemaakt. Samen met vrienden, een hapje erbij, genieten van de smaak en de sfeer van speciaalbier.

Tijdens onze gezellige proefavonden werd er regelmatig gegrapt over een eigen speciaal bier. Maar zoals het spreekwoord zegt “met drank in de man, is de wijsheid in de kan” werden deze ideeën een volgende dag alweer snel aan de kant geschoven. Echter bij mij niet voor lang. Want hoe meer avonden er kwamen, hoe langer ideeën in mijn hoofd bleven hangen. Steeds meer werd een eigen speciaalbier een verlangen. De dagen en maanden die volgden zette ik beetje bij beetje alles op papier. Wat wilde ik nu echt? Een speciaal biertje voor onze proefavonden met vrienden? Of toch een speciaalbier ontwikkelen wat ik daadwerkelijk op de markt kon brengen. Het laatste werd uiteindelijk de realiteit. Toen ik dat wist kon ik concreet plannen gaan maken.

De naam Bulderbast

Als je een bier gaat ontwikkelen moet er veel stappen worden gezet. Naast je brouwsel moet het speciaalbier natuurlijk ook een goede naam krijgen. Een naam die de meeste niet zullen vergeten.

Als echte Brabantse levensgenieter dacht ik in eerste instantie aan de naam "Bourgondisch". Een naam die staat voor een levenstijl van genieten, eten en rijkdom. Maar na een paar dagen vond ik deze naam toch niet hetgeen ik voor mijn bieren zocht. Ik wilde vooral dat mijn bier in naam kracht zou uitstralen. Ik speurde her en der wat rond en daar werd ik op een idee gebracht. "Bulderbast" werd geboren.

 

De letterlijke vertaling van een Bulderbast is een persoon die schreeuwt, tiert en raast. De kracht die hierbij gebruikt wordt past voor mij bij de krachtige uitstraling die ik mijn bier mee wil geven. 

Deze kracht komt ook terug in mijn eerste bier. Een krachtige kruidige tripel met een stevige afdronk.

 

VOLG JIJ ONS AL OP SOCIAL MEDIA?